Stichting Heart Pillow 

 Een liefdevolle houvast 

Onze Missie

Hoe zijn we begonnen?
Via een gedeeld bericht op Facebook werd Renée (onze voorzitter) eind 2018 geraakt door het initiatief “Heart Pillows”. Hier wilde ze zich graag voor inzetten! Door het gebruik van een Heart Pillow, een vrolijk kussentje dat met liefde is gemaakt, wordt het wat dragelijker voor patiënten die geconfronteerd met operaties in het borstgebied. Zij ging er eigenlijk vanuit dat er in haar omgeving in Friesland al een groep zou zijn die ze maakten en waar zij zich bij kon aansluiten, maar die bleek er niet te zijn. De contacten waren snel gelegd om het zelf op te gaan zetten, en gewoon van start te gaan! Wat is er nu mooier om iemand die door een diep dal moet gaan een lichtpuntje te kunnen geven en misschien een glimlach op het gezicht... 

Bevlogen vrijwilligers

Buiten dat de kussentjes ondersteuning bieden aan patiënten, zorgt het maken ervan ook voor veel voldoening en gezelligheid bij de groep vrijwilligers. Ondertussen hebben we al een vaste groep van zo'n 30 vrijwilligers die met veel liefde en plezier de kussens maken en inpakken. Sommigen van hen zijn zelf ook (oud)patiënt. Ieder van hen voelt zich erg nauw betrokken bij dit project.

Oprichting van de stichting
Na een vliegende start voelden wij steeds meer de behoefte om dit mooie werk vast te leggen in een stichting. Op 6 januari 2020 was het zover, en kunnen wij ons Stichting Heart Pillow - een liefdevolle houvast noemen. 

Onze visie
De komende jaren willen wij vooral focussen op het verhogen van de bekendheid van de Heart Pillows, om zo veel mogelijk patiënten die er baat bij kunnen hebben te bereiken. Samen met verschillende partners en zorginstellingen zullen we hier dan ook verder aan werken. Daarbij willen we de stichting op een duurzame manier inrichten, zodat we een lange tijd door kunnen blijven gaan met dit mooie werk. Sponsoren blijven nodig, dus met het binnenkort aanvragen van de ANBI status willen we ook voor sponsoren aantrekkelijker worden.


Elke keer worden we weer geraakt door de verhalen en lieve reacties van de patiënten die een Heart Pillow ontvangen. Dit motiveert ons als bestuur en onze vrijwilligers, om ons in te zetten voor dit mooie doel en uit te kijken naar een mooie toekomst. 

E-mailen
Instagram